At køre til sin feriedestination kan være en rigtig god og hyggelig løsning for både børn og voksne, men det kan uden tvivl også være enormt anstrengende for alle parter, hvis det bliver lidt for kedeligt eller højlydt undervejs. Derfor får du her lidt inspiration til, hvordan du og familien kan forberede jer på turen, så den bliver hyggelig og behagelig hele vejen.

Hav tjek på bilen

Det er helt uudholdeligt at køre i bagende varme i en bil uden ordentlig aircondition. Og det er bestemt ikke sjovt, hvis bilen pludselig går i stå på en motorvej et sted i Tyskland, fordi der ikke er fyldt nok olie på. Sådan en lang køretur er en kraftpræstation for din bil, og det er derfor en god idé at få bilen igennem et tjek hos din mekaniker inden ferien. Trænger bilen til en udskiftning inden ferien? Så kan du læse mere om nemme og billige lån hos consumer loans.

Underholdning, snacks og puder

Når der er tjek på bilen, så er det tid til at få tjek på køreturen. Og det handler ikke bare om, hvor I skal hen, og hvilken vej I skal køre – det handler også om, hvad I skal lave på turen, og hvad I får brug for undervejs. Med andre ord: vær forberedt! Her kommer nogle gode råd til, hvordan du gør køreturen til en god oplevelse:

  • Hold pauser – og hellere en for meget end en for lidt. Planlæg gerne på forhånd, hvor I skal holde jeres pauser og gå gerne en lille tur eller stræk jer lidt, så I alle får et godt afbræk.
  • Hav rigeligt med snacks og drikkevarer – og både af den sunde og den mindre sunde slags.
  • Hav forskellig slags underholdning med, så I har noget at vælge imellem – f.eks. tablet, bøger, legetøj, små spil, kreative projekter, lydbøger, musik osv.
  • Forbered noget underholdning, som I kan lave sammen – f.eks. en musikquiz eller bilbanko med de ting, I kører forbi.
  • Hav puder og tæpper med, så der også er mulighed for at tage en lur undervejs eller bare at sidde så komfortabelt, som det er muligt i en bil

Ferier er dyre, og en kør-selv-ferie er en god måde at spare lidt penge på. Mangler du alligevel lidt økonomisk hjælp til ferien, så kan du læse mere her: Consumer Loans – Find din kassekredit nu